MANDARINE IZ DOLINE NERETVE

 

Sezona mandarina je u punom jeku, a to je vrijeme da naše kupce podsjetimo na kontrolirani izvor i pozitivna svojstva mandarina koje nudimo u našim poslovnicama.

 

Mandarine najbolje uspijevaju u subtropskim krajevima jer su osjetljivi na niske temperature. Južni tok doline Neretve pruža idealne uvjete za plantažno uzgajanje vrlo kvalitetnih sorti Unshiu mandarina koje su se upravo u dolini Neretve počele uzgajati davne 1934. godine. Višedesetljetna tradicija vrhunske kvalitete mandarina!

 

Mandarine spadaju u skupinu citrusa, bogate su vitaminom C i štite naš imunitet u sezoni prehlada. Također, istraživanja su pokazala da koža mandarine sadrži hranjive sastojke koje značajno snižavaju loš kolesterol, objavljeno je u časopisu Diabetes

Znanstvenici s univerziteta Western Ontario otkrili su kako hranjiva supstanca skrivena u mandarinama sprječava gojaznost, nudi zaštitu od dijabetesa tipa 2 i ateroskleroze. Riječ je o bolestima koje su odgovorne za pojavu srčanog, ali i moždanog udara.

Kao idealna namirnica za jačanje imuniteta i vitku liniju preporučuje se i mandarina koja je sastavom slična naranči: obiluje vitaminima C i A, folnom kiselinom i kalijem, a tu su i vitamini B grupe, kalcij, magnezij, cink, bakar i željezo.

Mandarine mogu popraviti i raspoloženje. 🙂 Miris mandarine pomaže kod stresa, depresije i nervoze. Ako imate loš dan i želite da se osjećate opuštenije, pokušajte s mandarinama!

 

Mnogo je razloga za konzumiranje mandarina, kupite ih na pouzdanom mjestu!

 

 

Ostale vijesti:

OTVORENJE NOVE POSLOVNICE U STOCU

  Dragi prijatelji, u subotu 08.04.2017. smo otvorili novu poslovnicu u...

JABUKA – ČUVARICA ZDRAVLJA

    Jabuke su nam svima dobro poznato voće, koje...

NAMEX I KARLOVAČKO TE NAGRAĐUJU

                   ...