JABUKA – ČUVARICA ZDRAVLJA

 

 

Jabuke su nam svima dobro poznato voće, koje uspijevaju u skoro svim klimatskim uvjetima. Jabuke imaju izražena antioksidativna svojstva, što je vrlo bitno za kardiovaskularni sustav i njegovu zaštitu. Antioksidativnim svojstvima doprinosi i umjerena količina vitamina C prisutnog u jabukama. Istraživanja su dokazala pozitivan učinak jabuka na zdravlje krvo-žilnog sustava zbog prisustva vlakana (pektin) i polifenola.

 

Redovita konzumacija jabuka dokazano smanjuje razinu LDL kolesterola. Novija istraživanja povezuju konzumaciju jabuka s boljom regulacijom razine šećera u krvi, što se povezuje s djelovanjem flavonoida na usporavanje probave ugljikohidrata, smanjenje apsorpcije glukoze iz probavnog trakta i stimulaciju gušterače na jače lučenje inzulina.

 

Jabuke dokazano štite od nastanka karcinoma (posebno pluća), a iako se konzumacija voća i povrća povezuje sa smanjenjem rizika nastanka karcinoma, jabuke su jedna od rijetkih namirnica s izraženim pozitivnim učinkom na smanjenje rizika.

 

Većina vrsta voća ima svoju sezonu unutar jedne godine, stoga pokušavamo osigurati da upravo sezonsko voće bude domaće i svježe, a to se može jedino postići ako voće kratko putuje od mjesta berbe do Namexa. Trudimo se da svojim kupcima ponudimo voće iz Hercegovine i naravno po najboljim cijenama! Zdrave, svježe, ukusne i povoljne jabuke!

 

 

 

Ostale vijesti:

OTVORENA NOVA POSLOVNICA U DRINOVCIMA

  Dragi kupci, u subotu 10. lipnja 2017. otvorili smo...

NOĆNI SHOPPING LJUBUŠKI

  U petak 20.10.2017. održali smo NOĆNI SHOPPING u Prodajnom...

10 GODINA NAMEXA – 10 GODINA POVJERENJA

  Dragi kupci, zaposlenici i poslovni partneri, ovim putem se...